Top
Fluoriet en jouw businessplan

Zondagmiddag… het ideale moment om na te denken over fluoriet en de structuur die je nodig hebt voor het schrijven van een businessplan.

Wat….? zul je ongetwijfeld denken, fluoriet is toch een edelsteen? Zo’n paars met groene.. wat heeft dat te maken met een businessplan?

Ik zal het jullie uitleggen.Fluoriet helpt om orde en structuur te scheppen.  Uit alle beschikbare informatie moet je de relevante informatie zien te selecteren. Bijvoorbeeld welke prognoses van toepassing zijn op jouw markt.

Fluoriet is een steen die inzichten geeft, inzichten in patronen in jouw eigen activiteiten, je sterktes en je zwaktes. En fluoriet schenkt daarbij ook de moed om patronen te doorbreken als dat nodig is.De steen helpt je het heft in eigen hand te nemen en je eigen weg te gaan, onafhankelijk en zelfstandig. Dat is zeer behulpzaam bij het nemen van beslissingen, waar een zelfstandig ondernemer regelmatig voor staat. Je doet juist een concurrentie-analyse, om je van je concurrenten te onderscheiden.

Fluoriet stimuleert je fantasie, helpt je 'out of the box' denken, buiten de gebaande paden. De steen maakt je vindingrijk. Dus als je vastloopt in je bedrijf, de omzet is niet zoals je hoopte, geeft fluoriet je kracht om te bedenken hoe je anders kan reageren op de veranderingen in de markt of de nieuwe wetgeving.

Fluoriet helpt om de grote lijnen te zien en verbanden te leggen met reeds aanwezige kennis. Je ziet weer het totale plaatje. 

Fluoriet is een goede steen voor denkprocessen, bevordert de concentratie, helpt nieuwe toepassingen van reeds aanwezige kennis te vinden. 

Met mijn bedrijf Adalyse (www.adalyse.nl) help ik ondernemers om hun businessplan te schrijven.