Top
Wat is de werking van sodaliet?

Wat is de werking van sodaliet?

 

Sodaliet is een steen die bij uitstek je derde oog stimuleert. Gebruik hem als je innerlijke bron van inspiratie. De edelsteen maakt spirituele waarneming gemakkelijker en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke niveau. Het stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en verdiept meditatie.

 

Sodaliet stimuleert intuitïeve waarneming en heft blokkades op. Ook kalmeert hij de geest en zorgt voor emotioneel evenwicht. Malende gedachten en prikkelbaarheid verdwijnen door sodaliet. Het is een fijne ontstressende steen.

 

Sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf en helpt je om achter jouw eigen overtuigingen te blijven staan. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens.

 

Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. Het mannelijke en het vrouwelijke worden zo verenigd. De steen absorbeert elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie.

 

Sodaliet is een prachtige donkerblauwe steen, verwant aan lapis lazuli, maar vaak met witte calciet aders. Sodaliet werkt vooral op het keelchakra en het voorhoofdchakra.

 

 Hier vind je de sieraden van sodaliet.