Pendelen, hoe werkt dat?


Een pendel is een hulpmiddel om met je onderbewustzijn te communiceren. Je kan er vragen aan stellen en krijgt antwoord. Mij helpt het als ik twijfel of ik mijn intuïtie kan vertrouwen. Het geeft me vaak duidelijkheid als ik vragen heb die maar blijven ronddraaien in mijn hoofd. Een pendel is voor mij dat concrete duwtje in de rug om weer te vertrouwen in het Universum en dat alles is zoals het moet zijn.

Wat is een pendel?
Heel simpel gezegd is een pendel een gewicht aan een touwtje (zo kan je er zelf een maken van een kraal aan een touwtje), maar je hebt ook mooie pendels die speciaal voor dit doel gemaakt zijn. Een pendel met een punt werkt het gemakkelijkste. Kies een pendel die je mooi vindt, van kleur en van vorm. Pendels van edelsteen zijn prima voor beginners. 

Voor gebruik kan je de energie van de pendel van edelsteen het beste reinigen. Hier lees je daar meer over. Ook als je hem al wat langer gebruikt is het fijn om hem af en toe weer opnieuw te reinigen en op te laden. De beste manier is met hematiet en met bergkristal.
Maak daarna contact met de gereinigde en opgeladen pendel door hem in beide handen vast te houden.

Hoe ga je aan de slag met jouw pendel?
Het pendelen vergt geduld, je zal misschien niet meteen contact met jouw pendel kunnen maken. Zorg dat je zelf goed geaard bent (sluit even je ogen en voel hoe je voeten contact maken met de aarde en je lichaam met de stoel waarop je zit) en rustig en ongestoord de tijd neemt als je antwoorden wilt ontvangen van jouw pendel. 

Zorg dat de pendel een goede lengte heeft en vrij kan bewegen. Een pendel hou je vast aan het uiteinde van het koordje, tussen duim en wijsvinger. De palm van je hand hangt ontspannen naar beneden, zodat de pendel vrij kan bewegen. Houd je hand goed stil of steun met je arm op tafel.


Om te beginnen is het belangrijk om te ontdekken wat de pendel als het antwoord “ja” geeft. Dat is de eerste vraag die je de pendel gaat stellen: wat is een “ja”? 
Als antwoord kan de pendel heen en weer gaan bewegen in een bepaalde richting, of draaien in een bepaalde richting. Vaak is met de klok meebewegen een ja. Maar dat kan voor ieder anders zijn.
Trillen betekent vaak dat jij en jouw pendel niet voldoende op elkaar afgestemd zijn. Ook stil hangen betekent dat er geen goed contact tussen jou en de pende is. 
Trillen kan ook de reactie zijn op een vraag waarvan je het antwoord nog niet mag weten.
Als tweede wil je natuurlijk ook jouw “nee” weten, dus vraag je dat aan de pendel. 
Vraag de pendel dan of hij jouw pendel wil zijn, of hij met jouw wil samenwerken. Hopelijk is het antwoord ja.


Als je de “ja” en de “nee” helder hebt kan je controlevragen stellen. Dat zijn vragen waarop jij het antwoord al heel duidelijk weet. Je kan bijvoorbeeld vragen of jou achternaam Jansen is. Of : is mijn lievelingskleur blauw?

Als dit allemaal klopt, kan je echt aan de slag met jouw pendel. Je moet hierbij wel enkele regels in acht houden, anders krijg je niet de helderheid die je verlangt.
  • Stel alleen vragen waarop nee en ja de mogelijke antwoorden zijn.
  • Stel geen persoonlijke en privé vragen over iemand anders zonder dat diegene dat weet en akkoord gegeven heeft. Je moet degene hiervoor om toestemming vragen.
  • Stel de vraag helder en met een duidelijke tijdslimiet. Bijvoorbeeld: krijg ik deze maand de baan waarop ik eergisteren gesolliciteerd heb?
  • Stel geen twee vragen in een, houd het kort, simpel en eenduidig.
  • Je kan doorvragen om verschillende situaties af te dekken: Ben ik zwanger? Raak ik de komende 12 maanden zwanger? Krijg ik komend jaar een baby? Word ik in 2022 moeder? Zo krijg je een steeds duidelijker beeld van de situatie.
  • Bij het doorvragen, telkens de naam blijven noemen, duidelijk blijven, niet meerdere dingen in een vraag stellen, en blijf de pendel tussendoor tijd geven om even te rusten voordat de volgende vraag gesteld wordt.

 
Laat mij invoelen welke steen bij jou past

Laat mij invoelen welke steen bij jou past


Zoveel prachtige edelstenen, en natuurlijke oliën, allemaal met een prachtige werking. Laat me je helpen als je niet kan kiezen uit het ruime aanbod. Ik kan op een foto invoelen waar jouw energie goed en minder goed stroomt. Vervolgens voel ik aan welke steen en olie je kunnen ondersteunen. Boek een consult of bestel een afgestemd sieraad.